Ga naar hoofdinhoud

Meubilair

Jetson

Het ultieme zitcomfort, modern design, eenvoudig te plaatsen en een prachtig meubelstuk voor het huis.

Jetson

Iconische fauteuil ontworpen door Bruno Mathsson. De Jetson-stoel weerspiegelt zowel zijn obsessie met comfort als een klassieke Zweedse moderne designbenadering. De fauteuil heeft een komvormige zitting en een ergonomisch ontworpen hoge rug met hoofdkussen. Verchroomde draaivoet met uniek terugkeermechanisme.

Jetson chroom dakota 24
Jetson zwart dakota 88
Jetson Inspiration match dakota 88
Jetson groene match elmo rustiek 98955
 Jetson plank dakota 24
Jetson 69 chroom vlas 21
Jetson chroom elmo rustiek 22679
Jetson chroom klassiek zacht 25

Kenmerken

  • Verkrijgbaar in diverse kleuren en stoffen, of leersoorten
  • Zitgedeelte met buizen in chroom, zwart of groen met ondersteunende stof en lederen rand
  • Kussen met stiksels en gevuld met polyether
  • Verchroomd frame met rotatie- en geheugenconstructie

Beschrijving

Jetson is een icoon van Zweeds meubeldesign. Bruno Mathsson werkte drie jaar aan deze futuristische fauteuil, die zijn naam ontleent aan een Amerikaanse TV-serie. Het resultaat werd onthuld op een tentoonstelling in Nordiska Galleriet in Stockholm in 1969 en was een groot succes. Jetson was een mijlpaal in het productieprogramma van Bruno Mathsson en het ontwerp is veel gekopieerd. Een komvormige zitting en een hoge, ergonomische rug met hoofdsteun. Een voet met een unieke geheugenfunctie, wat betekent dat de stoel terugdraait naar zijn oorspronkelijke positie.

Afmetingen

Fauteuils

Aanpassen

De fauteuils van DUX zijn verkrijgbaar in verschillende DUX-stoffen en -leersoorten, met alleen de allerbeste materialen in verschillende prijsklassen. DUX selecteert stoffen en leersoorten op basis van kwaliteit, duurzaamheid, slijt- en pluisbestendigheid, lichtvastheid en duurzaamheid.

Winkel zoeken

Iconisch Zweeds design.

Bruno Mathsson

Niemand heeft meer invloed gehad op het moderne Zweedse meubeldesign. Samen hebben we verschillende tijdloze designklassiekers gecreƫerd.

Lees meer over Bruno Mathsson

Jetson

Jetson

Meer meubelen