Ga naar hoofdinhoud

Onze ontwerper

Carl Hansen & Søn

De Deense meubelproducent Carl Hansen & Søn en DUX delen een gemeenschappelijke traditie voor vakmanschap en design. Samen hebben we een fantastisch bed, dat eind jaren 50 door Børge Mogensen is ontworpen, nieuw leven in mogen blazen. Het vakmanschap blijkt uit alles, van de matras tot het houten frame dat in het ontwerp centraal staat, waardoor comfort ontstaat in een bed dat moet worden ervaren.

Net als DUX is Carl Hansen & Søn een familiebedrijf met een lange traditie van passievol en prachtig vakmanschap. Het was al lang onze wens om alle kamers in huis te kunnen inrichten.  Dit is de eerste keer dat we een bed presenteren. Met de toevoeging van het bed wordt het ook mogelijk om slaapkamers en volledige hotelkamers in te richten met onze collectie, vooral met onze selectie van Børge Mogensen-meubelen, die tamelijk uniek is.

Knud Erik Hansen, CEO van Carl Hansen & Søn

Het verhaal van Carl Hansen

In de jaren 1950 ontwierp Børge Mogensen een collectie voor Carl Hansen & Søn waartoe ook een bed behoorde. In 2020 werd deze nog nooit eerder gelanceerde collectie herontdekt in de rijke archieven van het Deense designbedrijf. Carl Hansen & Søn nam contact op met DUX en de samenwerking begon. De DUX CH18-matras is speciaal ontworpen als aanvulling op het comfort van het bed. Het handwerk van Carl Hansen & Søn in combinatie met DUX-comfort heeft geresulteerd in een perfect bed. Het bed heeft veel van de kenmerkende details van Børge Mogensen, waaronder de zichtbare en prachtig gegalvaniseerde hoeken die veel precisie en zorgvuldig vakmanschap vereisen.

De focus van Børge Mogensen op het creëren van ontwerpen die generaties lang meegaan, is ook duidelijk zichtbaar in het bed, dat een robuust massief eiken frame heeft en rechthoekige en cilindrische kussens met banden in kernleer, die het ontwerp compleet maken. De DUX-matras heeft een kern met springveren die speciaal is ontworpen voor de samenwerking. De matras wordt alleen samen met Carl Hansen & Søn BM0555 verkocht. Het bed is ook verkrijgbaar met drie eindsets voor gebruik als bank en extra bed.

DESIGNER Børge Mogensen (1914-1972) was een pionier op het gebied van democratisch design en stond bekend als 'de ontwerper van de mensen' – deels vanwege zijn innemende persoonlijkheid, maar ook omdat hij altijd kwaliteitsmeubelen ontwierp die binnen het bereik van mensen lagen. Het democratische ontwerp van Mogensen omvatte eenvoudige en functionele houten meubels, met een rustige esthetiek en een sterke constructie van hoogwaardige materialen.

DUX-meubilair ontworpen door Carl Hansen & Søn

Andere DUX-ontwerpers