Ga naar hoofdinhoud

Maak kennis met Silja Danielsen en Phil Torres

DOOR FURTHERMORE / EEN DIGITALE PUBLICATIE VAN EQUINOX • 20 OKTOBER 2017

Dit is een passage uit Life, Awakened – een reeks video's en artikelen die ingaan op het belang van slaap voor mensen die een actieve, gezonde levensstijl nastreven.

Phil Torres en Silja Danielsen uit New York zijn echte wereldburgers. Dit stel woont momenteel in Williamsburg, maar u kunt ze ook tegenkomen als ze wandelen door de regenwouden van het Amazonegebied, varen door de Noorse fjorden, of hardlopen langs de stranden van Nicaragua. Als bioloog en natuurbeschermer gaat Torres waar de wetenschap hem brengt, of het nu is om bijen van dichtbij te bestuderen in Elizabeth Garden in SoHo of om trektochten te leiden door de Peruaanse jungle. Zijn verloofde, Danielsen, reist als fotomodel ook de wereld rond en zorgt ervoor dat het koppel gezond eet, met haar digitale platform over gezonde voeding: Silja From Scratch. Zo blijven ze de hele dag vol energie, bereiden ze zich voor op lange vluchten en geven ze prioriteit aan rustgevende nachten in hun DUX-bed.

Welke invloed heeft de wetenschap op jullie dagelijkse leven?

Phil: "Ik heb de leukste baan ter wereld. Ik breng mijn tijd door in de natuur om nieuwe soorten te ontdekken en ik werk ook in de wetenschapscommunicatie: bij tv-programma's, of door foto's te maken voor wetenschappelijke tijdschriften lezingen te geven. Met mijn kennis kan ik een bijdrage leveren aan de wereld en tegelijkertijd mijn eigen persoonlijke ontdekkingstocht voortzetten – dat is best spannend."

Silja: "Ik experimenteer graag in de keuken. Ik ben altijd op zoek naar manieren om klassiek comfortvoedsel gezonder te maken, of het nu gaat om alternatieve pasta's zoals linzenspaghetti, of een gerecht zoeter maken met natuurlijke ingrediënten zoals dadels, in plaats van suiker. Spelen met verschillende smaken, texturen, ingrediënten en technieken is de beste manier om met meer zelfvertrouwen in de keuken te staan. Zo kan iets eenvoudigs als eieren iets heel anders worden met een beetje zout en een laag vuur. Plotseling krijgen zachte roereieren een totaal nieuwe dimensie en besef je dat je helemaal geen boter of extra olie nodig hebt."

Hoe begint jullie dag?

Silja: "Thuis hebben we ramen van de vloer tot het plafond, die we niet verduisteren. We worden dus wakker als de zon opkomt. Meestal beginnen we met een groot glas water met een paar kneepjes citroen om het lichaam wakker te maken."

Phil: "Elke ochtend sporten we samen. We zijn gek op MIIT-lessen bij Equinox, zoals MetCon3 of naast elkaar hardlopen op een loopband. Silja kan echt kilometers hardlopen, terwijl ik na een of twee kilometer naar de gewichten ga."

Wat is jullie favoriete ontbijt?

Phil: "Silja's havermout. Als je die nog niet hebt geproefd, mis je echt wat."

Silja: "Ik maak een zoetere versie met peren of soms een hartige versie met een gepocheerd ei en Noorse kaas. We drinken ook één kop koffie 's morgens, die ik mijn ''vikingkoffie'' noem. Ik maak hem zwart met kardemom, collageenpoeder en soms voeg ik er wat macawortel aan toe."

Wat doen jullie om te herstellen?

Phil: "Ik stretch veel. Ik merk dat dat heel belangrijk is als je ouder wordt. Wandelingen van 10 tot 15 kilometer in het Amazonegebied met zware fotografie-uitrusting is zeer belastend voor het lichaam. En ik zou dat niet volhouden als ik geen tijd zou besteden aan het verzorgen van mijn lichaam, met foam-rolling en voldoende slaap."

Silja: "Naast goed slapen zijn infraroodsauna's voor mij een game-changer geweest. Ze helpen om vermoeide spieren te ontspannen en verjongen, en gaan ontstekingen tegen. Ik ga meestal voor een sessie van 30 minuten bij HigherDOSE in SoHo, maar ik heb thuis ook een infrarood-mantel (die lijkt op een slaapzak), waar ik na een lange vlucht meteen in kruip."

En hoe blijf je fit tijdens jullie reizen?

Phil: "We proberen zo veel mogelijk buiten te zijn. In de Amazone zie je overdag heel andere diersoorten dan 's nachts, dus als je op ieder moment het veld in gaat, blijf je wel alert. Het is belangrijk om actief en gezond te blijven, want als je moe wordt, kun je niet zoveel zien of profiteren van het feit dat je in zo'n geweldig deel van de wereld bent."

Silja: "Je staat er eigenlijk niet bij stil dat rondlopen, verkennen, ook een workout kan zijn. In welke stad ik ook ben, ik ga altijd hardlopen – dat is de beste manier om de plaatselijke cultuur te leren kennen."

Wat is het belangrijkste onderdeel van jullie reisroutine?

Phil: "Het belangrijkste is om voldoende te drinken. Ik drink voldoende water om hoofdpijn te voorkomen. Het is ook belangrijk om vóór de vlucht een voedzame maaltijd in te pakken, want het eten op het vliegveld is over het algemeen niet iets waar we erg enthousiast over zijn. In welke stad we ook zijn, we zoeken altijd een plek waar we een gezonde maaltijd kunnen kopen voordat we in het vliegtuig stappen, zodat we altijd voorbereid zijn."

Silja: "Ik vlieg volgende week voor mijn werk naar het buitenland en ben binnen 24 uur weer terug, dus ik moet goed voorbereid zijn. Ik hou van het gezonde Braziliaanse eten dat je mee kunt nemen van Market Ipanema in SoHo – zij zijn een beetje mijn voedselfamilie. Je kunt ook een paar druppels ontstekingsremmende tinctuur aan je water toevoegen om in het vliegtuig te drinken. Tweefontein Farm maakt fantastische tincturen, zoals kurkuma en echinacea, die ze verkopen op de Union Square Farmer's Market."

Wat staat er op je reis-bucket-list?

Silja: "We zijn van plan om naar Italië te gaan voor onze huwelijksreis en Japan staat ook op de lijst."

Phil: "Overal waar leuke lokale markten zijn voor Silja en waar ik lekker door de jungle kan lopen."

Een goede gezondheid is het resultaat van beweging, de juiste voeding en slaap. Daarnaast hebben Furthermore en DUXIANA en samengewerkt aan een reeks artikelen die u kunnen helpen om deze drie-eenheid meer prioriteit te geven en uw prestaties te optimaliseren. Lees alle artikelen op Furthermore hier en laat jezelf wakker schudden.

Gerelateerd