Ga naar hoofdinhoud

Wandelen op Kungsleden, Zweden

Kungsleden is een van de beste wandelroutes ter wereld. Diepe afgronden lopen langs schitterende bergmeren en kabbelende bergstroompjes veranderen in schuimende stroomversnellingen.

Zweden heeft een van de mooiste wandelroutes ter wereld: de Kungsleden, een spectaculaire route van 425 kilometer. Alhoewel de hele tocht een behoorlijke inspanning is, kunnen verschillende stukken van het pad worden afgelegd in een meer beperkte hoeveelheid tijd. 

Men zegt dat het wandelen over de Kungsleden, ook wel bekend als het Koningspad, een paradijs is voor rugzaktoeristen. De noordelijke delen van de Kungsleden zijn bezaaid met comfortabele hutten die op ongeveer een dag lopen van elkaar liggen, waardoor u kunt kiezen om licht en snel te lopen, of om, als u toch de tijd hebt, een rustiger tempo aan te houden. Nog een voordeel is dat u overal uw tent kunt opzetten – naast een  kleine gletsjer in een dal, langs een toendrameer, of naast de bruisende rivieren.

 

"DE LENTE EN HERFST ZIJN GEWELDIG EN ZIJN EIGENLIJK DE BESTE TIJD OM ZWEDEN TE BEZOEKEN, GEWOON OMDAT JE KUNT GENIETEN VAN GOED WEER, MAAR DE DRUKTE KUNT VERMIJDEN EN TOCH BIJNA ALLES KUNT MEEMAKEN – BEHALVE DE MIDDERNACHTZON EN HET NOORDERLICHT"

– Alex Waltner - Swedish Nomad, Best Times To Visit Sweden

Voor meer informatie over de Kungsleden kunt u  
THE KING OF ALL MOUNTAIN TRAILS!  van Göran Wallin lezen.

En hier vindt u een interactieve lijst van  7 SCHITTERENDE WANDELROUTES IN ZWEDEN  van Scandinavian Traveler, een publicatie van Scandinavian Airlines. 

Gerelateerd