Ga naar hoofdinhoud

Onze ontwerpers

Norm Architects

Norm Architects werd in 2008 opgericht en is gevestigd in Kopenhagen, Denemarken. Het multigetalenteerde team werkt met commerciële interieurs, residentiële architectuur en industrieel design, maar ook met fotografie, grafische vormgeving en art direction.

Onze samenwerking met Norm Architects begon tijdens de Stockholm Fashion Week in 2019, toen we samen de tentoonstelling 'Into the Light' creëerden. Voor deze tentoonstelling creëerden zij het minimalistische en veelzijdige hoofdbord Anna, dat door Bolig Magasinet werd genomineerd voor de Design Awards 2020 in de categorie 'Furniture of the Year'.

Het verhaal van Norm Architects

IN 2020 HEEFT HET DEENSE DESIGN- en architectuurbureau Norm Architects de iconische Domus-stoel nieuw leven ingeblazen tijdens de Stockholm DESIGN Week. Er zijn twee nieuwe stoelen ontworpen, waaraan een nieuwe voetenbank en een bijzettafel zijn toegevoegd. Norm Architects is in 2008 in Kopenhagen opgericht door Jonas Bjerre-Poulsen en Kasper Rønn. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een van de populairste studio's in Denemarken, bekend om zijn architectuur, interieur en industrieel design op basis van eenvoud, kwaliteit, duurzaamheid en tijdloosheid. Toen DUX Norm uitnodigde om ons archief te doorzoeken en inspiratie op te doen voor een nieuwe collectie, richtte de studio zich op de Domus-stoelen. Deze stoelen, de ene van hout en de andere van staal, zijn oorspronkelijk ontworpen door Alf Svensson voor H55, de internationale Helsinki-tentoonstelling van 1955.

DUX vroeg Norm om een verzameling klassiekers te kiezen die zowel privé als commercieel geweldig zouden staan in moderne interieurs. "We besloten voor Domus te gaan omdat we iets wilden kiezen dat bij Norm paste," zegt Jonas Bjerre-Poulsen, oprichter en creatief manager. "Deze stoelen hebben mooie esthetische details die passen bij de bestaande DUX-collectie en het beste comfort bieden. Ze zijn gemakkelijk te plaatsen in elke slaapkamer of woonkamer." Norm heeft het ontwerp behouden en ontwikkeld. Ze hebben zittingen van vlechtwerk toegevoegd, afmetingen aangepast en de gebruikte materialen gewijzigd. Ze hebben ook een tafel en een voetenbank van massief met wasolie afgewerkt eiken ontworpen die perfect bij de stoelen passen. Zelfs het minimalistische Anna-hoofdbord van eikenhout en textiel is nieuw ontworpen.

Het is een waar voorrecht om in de geschiedenis van een merk als DUX te kunnen duiken en hun klassiekers te bekijken Ze zijn bijna een nationale schat in Zweden. En natuurlijk is het ook geweldig om mee te helpen de toekomst vorm te geven!

Katrine Goldstein, CEO van Norm Architects

DUX-meubilair ontworpen door Norm Architects

Andere DUX-ontwerpers