Ga naar hoofdinhoud

Milieuaanpak

DUX is duurzaam

Onze producten zijn gemaakt van de allerbeste materialen. Samen met de een innovatief ontwerp zorgen zij ervoor dat onze DUX-bedden bijzonder lang mee gaan. DUX wil de meest duurzame en natuurlijke bedden produceren.

Wij kiezen voor verantwoordelijkheid

Het innovatieve ontwerp van het DUX-bed uit aanpasbare componenten. Ze zijn vervangbaar, en sommige kunnen zelfs geüpgraded worden. Het idee achter het duurzame ontwerp is dat het DUX-bed wel eens het laatste bed zou kunnen zijn dat u ooit nodig zult hebben. Hoogwaardige materialen in combinatie met 95 jaar Zweeds vakmanschap resulteren in een bed dat gemaakt is om lang mee te gaan. Simpel gezegd, hoe langer het meegaat, hoe minder bedden er op de stortplaats belanden.

OEKO-TEX® STANDARD 100-CERTIFICAAT

Wij zijn een trotse bezitter van het Oeko-Tex 100-certificaat. De Oeko-Tex 100-norm is een onafhankelijk test- en certificatiesysteem voor textielgrondstoffen, tussen- en eindproducten in alle productiefases. Dit certificaat bevestigt dat onze bedden voldoen aan strenge humanitaire/ecologische eisen en volledig vrij zijn van ongezonde of schadelijke chemicaliën.

Meer over de OEKO-TEX-methodologie

Materialen van topkwaliteit

De integriteit van een DUX-bed begint bij de materialen. Wij geloven in kwaliteit en duurzaamheid.

Zweedse dennen met ruimte en tijd om te groeien

De bedbodem is gemaakt van hout uit Noord-Zweden, waar de bitterkoude winters een langzaam groeiend dennenhout opleveren dat ongekend sterk is.

Zweeds staal met hoge treksterkte

Sterk Zweeds staal is de basis van elk DUX-bed. Het unieke ontwerp met een doorlopende spiraal, in combinatie met het beste staal, stelt ons in staat om een van de kleinste, dunste en meest dynamische veren op de markt te maken.

Katoen met hoge draaddichtheid

Onze bedden zijn bekleed met katoen met een hoge draaddichtheid. Het resultaat is een tijk die niet alleen extreem zacht is, maar ook bijzonder duurzaam.

Mengsel van Hevea Latex

De latex die gebruikt wordt voor DUX-bedden is een natuurlijk product dat geoogst wordt van de hevea- of rubberboom. De latex in onze toplagen zorgt voor een langere levensduur en een goede ondersteuning van elke centimeter van uw lichaam.

Als vierde-generatie familiebedrijf zijn onze enige verantwoordelijkheden onze klanten, de kwaliteit en de levensduur van ons product, en de gezondheid van de planeet. Dat zit in onze natuur.

Ervaar het verschil

De beste manier om het DUX-bed te ervaren, is door het echt uit te proberen. Laat alle twijfels verdwijnen. Zoek de dichtstbijzijnde winkel en probeer het zelf.

Winkel zoeken