Ga naar hoofdinhoud

Een obsessie met duurzaamheid

Het is tijd om meer te eisen van de bedrijven die we steunen en de producten die we van ze kopen – zowel voor onze gezondheid als voor die van onze planeet. 

We willen allemaal gemak. Met onze drukke agenda's en snelle levensstijl is het geen verrassing dat steeds mensen producten online bestellen in plaats van naar een winkel te gaan. Maar is dit gemak op termijn goed voor ons of voor de planeet? Als we online bestellen, kunnen we het product niet ervaren voordat we het kopen. Dat is misschien geen probleem als we het product gratis kunnen laten bezorgen of terugsturen, maar waar veel mensen niet aan denken, is wat er met het product gebeurt als het is teruggestuurd.

Volgens een verslag in de Wall Street Journal 'is het voor detailhandelaars soms goedkoper om geretourneerde producten gewoon weg te gooien.' In sommige gevallen, zoals bij matrassen, hebben dealers de wettelijke verplichting om geretourneerde producten weg te doen uit gezondheids- en hygiëneoverwegingen. Dus alhoewel een proefperiode van 100 nachten slapen misschien aantrekkelijk lijkt, komt de verspillende waarheid al snel naar boven.

De Mattress Recycling Council schat dat er in de VS elk jaar ongeveer 15-20 miljoen matrassen en boxsprings worden weggegooid, waarbij elk matras meer dan één kubieke meter ruimte op de stortplaats inneemt. En dit cijfer zal waarschijnlijk alleen maar toenemen met nieuwe matras-in-a-box-dealers die lange thuistests en een uitgebreid retourbeleid aanbieden. Een toenemend aantal matrassen op onze stortplaatsen betekent dat schadelijke chemicaliën in het milieu terechtkomen en dat er meer belastingen moeten worden betaald als gevolg van de tijd, moeite en ruimte die nodig zijn om ze op te ruimen. En het is niet moeilijk om te bedenken welke gevolgen dit soort afval heeft voor onze planeet.

De gezondheid van ons milieu is nauw verbonden met onze eigen gezondheid. Omdat we in nauw contact staan met ons milieu, kunnen vervuilende stoffen een gevaar vormen voor de menselijke gezondheid. We leren steeds meer over hoe blootstelling aan giftige stoffen in onze omgeving, waaronder veel voorwerpen waarmee we elke dag in aanraking komen, schadelijk kan zijn voor onze gezondheid en ons welzijn. In de matrassenindustrie is het net zo belangrijk om producten te zoeken die de gezondheid bevorderen, niet alleen door u te helpen om een diepe, herstellende slaap te krijgen, maar ook door bewust gebruik te maken van gezondheidsbevorderende kwaliteitsmaterialen, maar tegelijkertijd moeten we ook rekening houden met de gevolgen voor het milieu.

Bij DUX geloven we dat verantwoordelijkheid begint bij de integriteit van het product. Wij staan voor duurzaamheid. Sterker nog, we zij erdoor geobsedeerd. Duurzaamheid is namelijk gekoppeld aan onze gezondheid, aan elk product dat we verkopen en uiteindelijk ook aan de gezondheid van onze planeet. Het innovatieve ontwerp van het DUX-bed houdt rekening met elke punt van deze driehoek.

Het is algemeen bekend dat het DUX-bed is ontworpen om een ongeëvenaarde ergonomische ondersteuning te bieden voor een diepe, herstellende slaap. Wat minder bekend is, is ons milieustandpunt. Ten eerste zijn wij opnieuw de trotse bezitter van het Oeko-Tex 100-certificaat. De Oeko-Tex 100-norm is een onafhankelijk test- en certificatiesysteem voor textielgrondstoffen, tussen- en eindproducten in alle productiefases. Als u voor DUX kiest, weet u zeker dat u op een bed slaapt dat voldoet aan strenge humanitaire/ecologische eisen en dat volledig vrij is van ongezonde of schadelijke stoffen of chemicaliën.

Daarnaast bestaat het innovatieve ontwerp van het DUX-bed uit aanpasbare componenten. Poten van verschillende lengtes en stijlen kunnen direct worden vastgeschroefd in onze bedbodem van verantwoord Zweeds dennenhout. De toplaag van de matras kan worden opengeritst, zodat u toegang krijgt tot het aanpasbare Pascal-ondersteuningssysteem, en de dubbele lattenbodems werken onafhankelijk van elkaar. Deze aanpasbare componenten zijn vervangbaar, en sommige kunnen zelfs geüpgraded worden. Het resultaat is een bed dat niet alleen kan worden gerestaureerd als het slijtage vertoont, maar dat ook kan worden verbeterd met nieuwe accessoires en technologische innovaties.

Ons innovatieve en duurzame ontwerp betekent dat het DUX-bed wel eens het laatste bed zou kunnen zijn dat u ooit nodig zult hebben. In Zweden worden ze zelf van generatie op generatie doorgegeven. Dit, in combinatie met hoogwaardige materialen, resulteert in een bed dat gemaakt is om lang mee te gaan. Simpel gezegd, hoe langer een bed meegaat, hoe minder bedden er op de stortplaats belanden.

Maak een weloverwogen keuze over de plek waar u een derde van uw leven doorbrengt. Zoek een winkel en ontdek wat DUX voor u kan betekenen.

Gerelateerd